Χειρουργική

img

Χειρουργική

Στη σύγχρονη οδοντιατρική αντιμετώπιση οι εξαγωγές δοντιών περιορίζονται στις περιπτώσεις εκείνες που κρίνεται απολύτως αναγκαίο και κάθε άλλη οδοντιατρική θεραπεία έχει αποτύχει ή αντενδείκνυται. Στόχος μας είναι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων δοντιών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η εξαγωγή είναι μια διαδικασία που προκαλεί άγχος και φόβο στην πλειονότητα των ασθενών. Τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε ελαχιστοποιούν τον πόνο τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά την εξαγωγή. Τηρώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες που θα σας δοθούν, ελαχιστοποιείτε τον πόνο, το οίδημα και τυχόν επιπλοκές.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιούνται όχι μόνο απλές αλλά και χειρουργικές εξαγωγές (φρονιμίτες, ρίζες και άλλα).

Στο χώρο του ιατρείου μας λαμβάνουν χώρα όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις που πιθανά να χρειαστείτε, σε συνεργασία με έμπειρο γναθοχειρουργό. Τέτοιες επεμβάσεις είναι :

  • Οστικά μοσχεύματα
  • Ανύψωση ιγμορείου
  • Αφαίρεση κύστης
  • Λήψη βιοψίας
  • Χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να μας προσφέρει η οδοντιατρική στις μέρες μας. Μας δίνει λύσεις σε περιστατικά που παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε να αποκαταστήσουμε λειτουργικά και αισθητικά. Αποτελούν την ιδανικότερη λύση σε περιπτώσεις έλλειψης ενός ή περισσοτέρων φυσικών δοντιών, με σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των εναλλακτικών μεθόδων (γέφυρα ή οδοντοστοιχία). Το μοναδικό μειονέκτημα τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το κόστος τους, αλλά αν το δούμε σε βάθος χρόνου αποδεικνύονται οικονομικότερη λύση συγκριτικά με τις γέφυρες και τις οδοντοστοιχίες.

Μια γέφυρα λόγου χάρη έχει χρόνο ζωής περίπου 10 χρόνια. Αν υπολογίσουμε ότι ενδεχομένως τα δόντια στηρίγματα της γέφυρας μπορεί να χρειαστούν ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση), καθώς και το ενδεχόμενο κατά την αντικατάσταση της κάποιο δόντι στήριγμα να χρήζει εξαγωγής και η γέφυρα να πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα δόντια, η λύση του εμφυτεύματος τελικά είναι αρκετά πιο οικονομική. Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αποκαθιστούμε μόνο το νωδό τμήμα της γνάθου χωρίς να παρεμβαίνουμε ούτε στο ελάχιστο στα φυσικά μας δόντια. Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον η επιτυχία ενός εμφυτεύματος είναι πλέον προβλέψιμη (με πολύ μικρά ποσοστά αποτυχίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες ενημερώνεται ο ασθενής εκ των προτέρων) τα καθιστούν ιδανική επιλογή για οδοντικές αποκαταστάσεις.